Børnehaven 3F

Børnehaven Stjernehuset

Velkommen til Børnehaven Stjernehuset (tidligere Bhv. 3F)

Børnehaven Stjernehuset er en daginstitution fra 1974, der modtager børn i 3-6 års alderen. Børnehaven ligger som et godt udgangspunkt for ture og udflugter til skov og strand. Vi er en del af Distriktsinstitutionen Ullerup Bæk.

Børnehaven Stjernehuset er normeret til 40 børn, der er fordelt på to stuer – blå stue og grøn stue. 4 af pladserne er specialpladser til børn, der har brug for en særlig pædagogisk indsats i hverdagen. Børnene til de 4 specialpladser bliver henvist af enten småbørnskonsulenten eller en pædagogisk konsulent.

De to stuer er meget åbne og arbejder sammen på tværs for at sikre, at alle børn har de bedste muligheder for at danne relationer og indgå i ligeværdige fællesskaber.

Foruden de to stuer har vi et værksted med mange funktioner. Ud over at være værksted, hvor vi klipper, klistrer, maler og så videre af kreative aktiviteter, bruger vi rummet også som tumlerum. Der er trampolin, små en-mands karruseller og flere madrasser, vi kan hoppe og tumle på. I middagsstunden bliver rummet brugt til soverum til de børn, der har brug for en middagslur.

Vi har en dejlig stor legeplads med mange små kroge, den indbyder til forskellige slags lege. Der er en cykelbane rundt på en stor del af legepladsen, små legehuse, et mudder-grave-hul, en stor sandkasse med et kæmpe træ børnene klatrer i - hvis de kan komme op - der er flere forskellige slags gynger, et klatretårn med 4 sværhedsgrader og en lille fodboldbane. Derudover har vi en lille have med drivhus og højbede.

Vi har lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag
Grundlovsdag lukker vi kl. 12
I ugerne 28, 29 og 30 er vi i Kløverløkken. Der følger kendt personale fra Børnehaven Stjernehuset med.
I dagene omkring jul og nytår er vi i Kløverløkken. Der følger kendt personale fra Børnehaven Stjernehuset med.

Kom og besøg os!

Er dit barn ved at være klar til at starte i børnehave? Og er du interesseret i at se og høre mere om Børnehaven Stjernehuset? Så er du mere end velkommen til at ringe og aftale en tid, så giver vi meget gerne en rundtur i huset og på legepladsen!

Kontakt os på tel. 4089 4088.

Personale

I Børnehaven Stjernehuset er der ansat uddannede pædagoger, pædagogmedhjælpere og ind imellem studerende. Det er en uddannet pædagog, der varetager opgaven ift. de 4 børn, der har en specialplads.

Derudover er der ansat en rengøringsmand, en havemand/alt-mulig-mand samt to i flexjob.
Børnehaven Stjernehuset har en daglig pædagogisk leder og en distriktsinstitutionsleder.

 

Vores hverdag

Vi åbner hver morgen på grøn stue. Der er én medarbejder, der møder ind kl. 6.30, og den næste kommer kl. 7.00. Der er mulighed for at spise sin medbragte morgenmad – der må gerne stå en beholder med havregryn, cornflakes el.lign. på barnets rum, så man ikke behøver at tage med hver dag. Mælken til morgenmaden har vi i børnehaven.

Senest kl. 8 - når endnu en medarbejder er mødt ind - åbner blå stue, og børn og voksne fordeler sig.

Når klokken bliver 9, er der mødt flere ind, og vi begynder at gøre klar til det, der skal foregå den dag. Det kan være tur ud af huset, aktiviteter på stuen osv.

Turene tilrettelægger vi ud fra børnenes behov både ift. relationsdannelse, venskaber, alder osv. Så en drengetur omfatter ikke nødvendigvis alle drenge, men er et udtryk for, at der er fokus på relationsarbejdet blandt en gruppe af drenge.

Vi holder samling så godt som hver dag, før vi spiser madpakker – det foregår fra ca. kl. 10.30 – 12.00. I middagsstunden er vi på legepladsen – dem der har behov for en middagslur sover til middag. Ved 14-tiden spiser vi eftermiddagsfrugt sammen på stuerne – når det er godt vejr spiser vi også eftermiddagsfrugt ude på legepladsen.

Alt efter vejret foregår resten af eftermiddagen med leg inde eller ude, indtil børnene bliver hentet.

Årets gang

I Børnehaven Stjernehuset har vi i vores årshjul fokus på årets gang og følger de traditioner, der ligger på de forskellige årstider, ligesom vi fejrer børnene på deres fødselsdage.

F.eks. har vi i foråret et spireprojekt. I august tager vi til stranden for at soppe, fange krabber, lege i sandet osv. Og om efteråret har vi både en lysfest og arbejder med et høsttema.

Julemåneden byder på mange traditioner med tid til leg og hygge.​

En gang i kvartalet inviterer vi forældrene på forældrekaffe, når de henter deres barn. Vi vil til disse kaffedage gerne være med til at skabe rammerne om nogle hyggelige timer, hvor forældre og børn sammen har god tid til at være sammen og hygge i børnehaven, ligesom det giver forældrene mulighed for at komme i dialog med andre forældre.

Sampasning og lukkedage
  • Vi har lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag.
  • Grundlovsdag lukker vi kl. 12
  • I ugerne 28, 29 og 30 er vi i Kløverløkken.
    Der følger kendt personale fra Børnehaven Stjernehuset med.
  • I dagene omkring jul og nytår er vi i Kløverløkken.
    Der følger kendt personale fra Børnehaven Stjernehuset med.
Forældreråd

Christian Bach Hove, Formand
Mail: Christian.hove@siemens.com
Tel. 4027 6469

Mille Nordenlund Møller
Mail: Mille_f@hotmail.com
Tel. 2750 9972

Maria Svejstrup Jakobsen
Mail: maria@maria-sj.dk
Tel. 2231 3878

Anne-Marie Lund Hansen
Mail: Annemarielund81@hotmail.com
Tel. 2043 0048

Kim Westergaard, Medarbejderrepræsentant
Mail: Kim.westergaard@fredericia.dk
Tel. 6018 2500

Yvonn Hammeleff Hamann, pædagogisk leder
Mail: Yvonn.hamann@fredericia.dk
Tel. 4089 4088

Pædagogisk arbejde

Den pædagogiske læreplan er en beskrivelse af daginstitutionens arbejde med børnenes læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan er udgangspunktet for vores pædagogiske arbejde, og vi arbejder løbende med de forskellige læreplanstemaer.

Feedback