Velkommen i Snaremosen

Snaremosen

Velkommen til Børnehaven Snaremosen

Børnehaven Snaremosen er en kommunal integreret 0-5 års institution. Daginstitutionen ligger i et parcelhusvarter og tæt på strand og skovområde og er en del af Distriktsinstitutionen Erritsø. Snaremosen er normeret til 60 børn, som er fordelt på 1 vuggestuegruppe og 2 flexgrupper. Vuggestuen hedder Larverne, og flexgrupperne hedder Sneglene og Billerne.

Hver stue har egen garderobe, badeværelse og to opholdsrum. De tre stuer er indrettet med forskelligartede legemiljøer. I flexafdelingen kan børnene færdes frit mellem de to stuer. Derudover har vi en stor glasudestue og et større fællesrum i tilknytning til køkkenet.

Udenfor har vi to legepladser; en for de små børn og en for de store børn. Derudover har vi et stort indhegnet skrænt-/skovområde med mange træer, buske og et bålsted.

Kom og besøg os!

Er dit barn ved at være klar til at starte i vuggestue eller børnehave? Og er du interesseret i at se og høre mere om Snaremosen? Så er du mere end velkommen til at ringe og aftale en tid, så giver vi meget gerne en rundtur i huset og på legepladsen!
 
Vores telefonnummer er 72 10 54 00.

Tanja Levin, pædagogisk leder byder velkommen til Snaremosen.
Mobilnr: 50 88 52 02.

Personale

I Snaremosen er der ansat uddannede pædagoger, medhjælpere samt studerende. Desuden har vi i køkkenet ansat en ernæringsassistent.

Indimellem har vi skolepraktikanter, virksomhedspraktikanter og personer i job med løntilskud

Pædagogisk leder Tanja Ezra Levjn, tanja.levin@fredericia.dk

Distriktsinstitutionsleder Klavs Jensen, klavs.jensen@fredericia.dk  

Madglæde

I Snaremosen sætter vi stor pris på, at børnene får sund, spændende og velsmagende mad. Maden bliver tilberedt i husets køkken af en uddannet køkkendame. Vi forsøger hele tiden at forny os, så børnene synes, at det er spændende og får smagt en masse forskelligt mad. Vi tager desuden hensyn til allergi og trosretninger.
 
Mellemkostordning
I Snaremosen har vi en forældrearrangeret mellemkostordning. Forældrene står for alt det praktiske omkring til/udmelding og betaling. Køkkendamen og personalet står for indkøb og tilberedning. Mellemkostordningen indeholder et formiddagsmåltid og et eftermiddagsmåltid bestående af rugbrød, brød, frugt og grønt.

Formiddagsmåltidet serveres kl 8.30 på alle tre stuer. Eftermiddagsmåltidet serveres i børnehaven kl. ca. 14.00 og i vuggestuen, når barnet har brug for det ift. deres middagslur.
Mellemkostordningen koster for de 0-2-årige 75 kr. i måneden og for de 3-6-årige 85 kr. i måneden. Juli måned er betalingsfri.

Årets gang

I Snaremosen har vi forskellige arrangementer i løbet af året. 

FASTELAVN
Vi møder op udklædt og slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller.

ARBEJDSDAG
Det er en dag, hvor forældre sammen med deres børn hjælper med en masse praktiske opgaver i børnehaven.
 
BEDSTEFORÆLDREDAG
Bedsteforældredag holder vi som blomsterdag, hvor bedsteforældrene inviteres til at komme og plante en blomst med sit barnebarn. Når man har plantet sin blomst, kan dagen bruges på at lege, hygge og spise mad sammen.
 
SOMMERFEST
Vi holder sommerfest for alle børn og deres forældre og søskende. Der vil være et tema for festen og nogle aktiviteter, man kan hygge sig med. Vi slutter af med mad fra et fælles bord, hvor alle familier medbringer noget til bordet.
 
SCT. HANS
Børn og voksne i Snaremosen fejrer Sct. Hans ved at brænde heksen af på bålet.
 
JULECAFE
Vi inviterer alle børnenes forældre og søskende til juleklip og æbleskiver.
 
UGE 10 og 38 TEMAUGE OM MAD Vi har temauge om mad og farver. Vi tilbereder mad i forskellige farver.
UGE 16-20 Vi arbejder  med Ipad som pædagogisk aktivitet
UGE 35-39 Vi arbejder med relationer og mobbekuffert
UGE 40-46 Vi har temauger om natur og bevægelse
 
BØRNENES FØDSELSDAG
Børnene bliver fejret på deres fødselsdag med flag og sang. Hver måned samler vi alle fødselsdagsbørnene, som er med til at bestemme og tilberede en fødselsdagsmenu.

Forældreråd

Forældrerådet vil gerne byde nye børn og forældre velkommen til Børnehaven Snaremosen.
Som forældreråd i Snaremosen har vi mulighed for at få et indblik bag arbejdet i Snaremosen. Vi kan være med til at snakke om principbeslutninger og har mulighed for at drøfte og sætte spørgsmål til læreplanstemaer samt økonomien.

Det er forældrerådet, som har til opgave at stå for den økonomiske del af mellemkostordningen. Det er køkkendamen, der køber ind.

I Snaremosen bliver der afholdt forskellige arrangementer, som forældrerådet er med til at planlægge og til dels med til at udføre. I år vil vi starte noget nyt, som er legepladsdag, hvor vi som forældreråd lægger op til at komme og lege på legepladsen en lørdag mellem kl. 10-12.
Forældrerådet er med til at stå for den årlige julecafe, sommerfesten samt arbejdsdage på legepladsen.

Hvis I som forældre skulle have lyst til at være en del af forældrerådet, så er der mulighed for at stille op i efteråret, hvor der er forældremøde i Snaremosen. Vi mødes 4 gange om året.

Skulle der være nogle spørgsmål omkring arbejdet i forældrerådet, så er I velkommen til at tage kontakt til os, I finder vores navne og mailadresser herunder.

Venlig Hilsen
Forældrerådet i Snaresmosen. 

Formand
Heidi Flint Knudsen Mor til Viktor K fra Billerne og Oskar fra Larverne – heidiflintknudsen@gmail.com

Næstformand
Ina Gaarde Mor til Philip ved Larverne - inagaarde@gmail.com

Repræsentant i områdebestyrelsen
Louise mor til Lea ved sneglene – lrjh@youmail.dk

Tovholder på mellemkostordning
Signe Skovsgaard  Mor til Emilie fra Billerne – signe.skovsgaard@hotmail.dk

Repræsentant til fællesrådsmøder
Karina Jensen Mor til Laura fra Billerne – karinavinterjensen@gmail.com

Suppleant
Tenna Fogt Nørup Mor til Kaja og Johanne fra Sneglene – tenna@listidanmark.dk

Suppleant
Cathrine Sigurdsson Mor til Jeppe fra Sneglene og Sofie fra Billerne – cathrine.sigurdsson@gmail.com

Personale repræsentant
Ina Nielsen  – ina.nielsen@fredericia.dk

Pædagogisk arbejde

Den pædagogiske læreplan er en beskrivelse af daginstitutionens arbejde med børnenes læring og udvikling.​​ Den pædagogiske læreplan er udgangspunktet for vores pædagogiske arbejde, og vi arbejder løbende med de forskellige læreplanstemaer.

 

Feedback