Slå adgang med tegn til/fra

Boglancering om fæstningsbyen Fredericia

Deltag i boglancering af Fæstningsbyen Fredericia - En by skabt til kamp

Er du til spændende krigshistorier om dengang Fredericia var en vigtig strategisk brik i Danmarks krige? Kom og vær med, når Lokalhistorisk Forlag inviterer alle interesserede til boglancering af bogen, Fæstningsbyen Fredericia – En by skabt til kamp.

Bogen giver dig muligheden for at dykke ned i fortællinger om byens godt 250 års centrale placering i Danmarks skæbnekampe som rigets forsvarer.

Du kan deltage i den festlige begivenhed i Det Bruunske Pakhus fredag den 16. juni kl. 11.00 – 13.00, hvor du får første blik på den spændende bog.

Alle er meget velkomne til at komme og være med.

På dagen kan du købe bogen i Det Bruunske Pakhus, og efterfølgende har du også mulighed for at købe den på Fredericia Bymuseum, Lokalhistorisk Arkiv og i byens boghandlere for 100 kr.

Fakta:
Fæstningsbyen Fredericia – En by skabt til kamp beskriver udviklingen af Fredericia som fæstningsby og dens krigshistorie i lidt over to århundreder fra 1600-tallet til slutningen af 1800-tallet. Det er fortællingen om Fredericia som Danmarks forsvarer, hvor du får et indblik i byens deltagelse i datidens krige på godt og ondt. Du kan blandt andet læse om, hvordan hele byen var indrettet og bygget til kamp og på den måde blev en hjørnested i Danmarks historie. Bogen giver desuden et dansk og europæisk indblik i, hvorfor Fredericia Fæstning kom til at spille en væsentlig rolle i flere af de danske krige.

Bogen er skrevet af den pensionerede generalløjtnant, Kjeld G. H. Hillingsø, mens billedmaterialet i bogen er samlet af arkivar, ph.d. Karsten M. Sørensen.