Slå adgang med tegn til/fra

Boligkontoret Fredericia og STB BYG har indgået aftale om opførelse af 73 boliger i Kongens Punkt

Ny aftale mellem Boligkontoret Fredericia og STB BYG baner vejen for, at et byggeri med både private lejligheder, familieboliger og seniorbofællesskab kan gå i gang i Kanalbyen

STB BYG skal stå for opførelsen af boligkarréen Kongens Punkt ved Frederiks Kanal i Kanalbyen. Her bliver der 12 almene familieboliger og 29 lejligheder i seniorbofællesskab, som STB BYG opfører for Boligkontoret, og derudover bliver STB BYG selv investor og bygherre for 32 private lejligheder og en café.

Det står klart efter et udbud, som Boligkontoret Fredericia nu har gennemført. Boligkarréen skal opføres på byggefeltet, som Boligkontoret Fredericia købte af FredericiaC i november 2016.

- Vi er meget glade for at være blevet valgt til dette spændende projekt af Bolig-kontoret Fredericia, som vi har haft et meget fint samarbejde med gennem flere år. Det gælder både opgaven med at opføre Boligkontorets del af Kongens Punkt – og til selv at være bygherre for 32 private lejligheder med en meget attraktiv placering og caféen med den fantastiske beliggenhed ud til kanalen, siger STB BYG’s direktør Jens Winther.

Også Boligkontoret Fredericias direktør Finn Muus glæder sig over aftalen med STB BYG.

- Jeg ser meget frem til samarbejdet med STB BYG om at opføre det nye byg-geri, som bliver i en rigtig god kvalitet, med spændende arkitektur og flotte materialer. Samtidig er jeg meget glad for, at vi nu kan imødekomme den store efterspørgsel fra foreningen Seniorbo Fredericia, som har mange på venteliste til seniorbofællesskabet i Kongens Punkt, siger Finn Muus.

Boligkontoret Fredericia og STB BYG stikker spaden i jorden til det nye projekt i november 2017. Det glæder Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard.

- Det er en rigtig god nyhed, at Boligkontoret Fredericia nu har fundet en privat investor, så byggeriet af Kongens Punkt kan gå i gang. Nu er der flere end 125 lejligheder på vej i Kanalbyen, samtidig med at vi har skabt en god blanding mellem almennyttige og private boliger, siger Jacob Bjerregaard.

Virkeliggør visioner
For Realdania By & Byg, som er i partnerskab med Fredericia Kommune om at udvikle Kanalbyen, er projektet med til at virkeliggøre visionerne bag Kanalbyen ved Lillebælt.

- Det nye boligbyggeri understreger virkelig mangfoldigheden i Kanalbyen. Her er gode rammer for både familier, seniorer og individualister under samme tag, og caféen er et ekstra plus for bylivet. De nye beboere kommer til at bo i et kvalitetspræget byggeri med god arkitektur, fælles tagterrasser og et smukt gårdrum, og samtidig kan de glæde sig til deres nye omgivelser, når FredericiaC gør byrummet ”Ved Kongens Punkt” færdigt for enden af kanalen, siger adm. direktør i Realdania By & Byg Peter Cederfeld.

Det nye byggeri Kongens Punkt er på 7.811 etagekvadratmeter. Det varierer i højden mellem fire og fem etager og rummer derudover en kælder med parke-ring, depotrum og elevatorforbindelse til resten af huset. Boligkontoret Fredericia og STB BYG forventer, at byggeriet kan være klar til indflytning i foråret 2019.

Fakta om Kongens Punkt:

  • 7.811 m2 byggeri
  • 32 private boliger – som enten bliver ejer- eller lejeboliger
  • 12 almene familieboliger
  • 29 boliger i seniorbofællesskab – med tilhørende fælleslokale/fælleshus
  • 250 m2 cafe
  • 81 parkeringspladser i parkeringskælder
  • 75 depotrum i kælder
  • Der indgår 3 store tagterrasser, som alle er fælles.
  • Grønne tage er også indarbejdet, og i midten af gårdrummet står ”Livets træ”.

Den tilstødende plads ”Ved Kongens Punkt” har en meget central beliggenhed, da stedet er centrum i den ”cirkel”, som dannes af Fredericia Vold.

Fakta om de involverede firmaer:
Teamet, som har vundet Boligkontoret Fredericias udbud, ledes af STB BYG A/S og består derudover af SKALA arkitekter og ingeniørfirmaet NIRAS. Forud er gået en udviklingsproces, hvor Boligkontoret Fredericia har benyttet sig af Kuben Management A/S som bygherrerådgiver i samarbejde med Kaiser Domino Advokatfirma.

Foto: Skala Arkitekter