De nominerede er…

Dommerkomitéen har valgt tre nominerede til Arlette Andersens frihedspris

Tre unge fra Fredericia er blevet nomineret til Arlette Andersens frihedspris. De nominerede er Johan Knud Vad Knudsen, Anna Lyhne og Otto Grøn Roepstoff.

Der blev indsendt 24 bidrag fra unge mellem 14 til 21 år. Fire af de 24 ansøgninger er kunstværker, og resten af ansøgningerne spænder fra essays til digte, monologer, taler til en enkelt folkevise.

De unge får overrakt priser torsdag den 4. maj i Rådhusets forhal, hvor også Arlette Andersen vil være til stede.

Overrækkelsen af frihedsprisen er en del af det traditionsrige 4. maj-arrangement, som bliver afholdt hvert år i Fredericia, og hvor fredericianerne hylder friheden og mindes ofrene for anden verdenskrig. Og det er ved dette arrangement, at spændingen om vinderen af frihedsprisen udløses.

Arlette Andersen, der er en af de ganske få nulevende KZ-fanger, har sagt ja til at deltage i overrækkelsen af prisen, som kommer til at foregå i rådhusets forhal.

Det er første gang, at friheden hyldes i Fredericia med en særlig Arlette Andersens frihedspris, som Danske Bank, Fredericia Kommune, Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad står bag. Den bliver delt i tre portioner: Vinderen får 10.000 kroner, nr. 2 får 5000 kroner og den tredje 3000 kroner.

Dommerkomiteen, der har været på en svær opgave med at vælge de tre ud af de 24 bidrag, består af: Provst Børge Munk Povlsen, rektor Poul Erik Madsen, byrådsmedlem Christian Jørgensen (V), formand for kulturudvalget Lars Ejby (S), bankdirektør Søren Andersen, chefredaktør Marianne Husted og formand for 4. maj komiteen, Ole Steen Hansen.

Hele programmet for 4. maj-arrangementet kan du se under Læs også

 

Feedback