Ny lov gør det muligt at forsikre frivillige

Social- og omsorgsudvalget drøfter på deres næste møde den nye mulighed for at forsikre frivillige

I sidste uge vedtog folketinget et længe ventet lovforslag, der giver kommuner og regioner mulighed for at tegne ulykkes- og ansvarsforsikring for de borgere, der leverer en frivillig indsats.

”Det er noget, som frivillige i Fredericia længe har efterspurgt. Jeg kan dårligt huske et møde med de frivillige uden, at spørgsmålet om forsikring af de frivillige er blevet drøftet. Nu er muligheden til steder, og jeg vil forelægge det for udvalget på vores næste møde med et håb om, at det kan blive en mulighed for vores frivillige”, siger Henning Due Lorentzen, formand for Social- og omsorgsudvalget.

Kommuner og regioner kan fremover forsikre frivillige som f.eks. besøgsvenner, så der er hjælp at hente, hvis de skulle snuble i et løst gulvtæppe og brække benet eller kommer til skade på anden måde under besøget hos den ældre.

”Vi er fra politisk side altid glade for initiativer, der gør det lettere at være frivillige i Fredericia Kommune, og jeg er ret sikker på, at der er opbakning til, at vi vælger at benytte os af denne mulighed, som den frivillige verden har efterspurgt i rigtig mange år”, siger Henning Due Lorentzen.

Seniorrådet i Fredericia Kommune skrev for flere år tilbage til alle folketingets partier og opfordrede dem til at ændre loven, så det var muligt for kommunerne at forsikre de frivillige. Så det glæder formanden for Seniorrådet, Flemming Larsen, at det endeligt er blevet en mulighed.

”Jeg håber, at vores politikere nu følger trop, for vi har en del frivillige på plejecentre og aktivitetscentre rundt om i kommunen. Derfor vil jeg opfordre politikerne til at udnytte denne mulighed, for det gælder sikkerheden for vores frivillige”, siger Flemming Larsen.  

Det er muligt at forsikre de frivillige fra den 1. juli 2017, når loven træder i kraft. Hvis kommuner og regioner vælger at benytte sig af den nye mulighed, skal forsikringen tegnes på samme vilkår som for ansatte.

 

Feedback