Prøv leslåning på Volden

Kom og prøv et gammelt håndværk, når Elbodalens lelaug slår græs på Volden

Mange kan måske godt huske, at man helt frem til 80´erne slog græs på Volden med en le, indtil maskinerne overtog jobbet. På et lille areal bag Slesvigs Bastion har en borgergruppe nu taget initiativ til at slå et område med le. Alle er velkomne til at kigge forbi og prøve at slå med le på onsdag den 5. juli kl. 19.

Leslåning er ikke kun en sjov og sund aktivitet, men er også en skånsom måde at pleje naturen på. Ved at slå græsset med le og bagefter rive høet væk, sikrer man en mere skånsom naturpleje. Resultatet er lys og luft til flere blomsterplanter, så de kan vokse og blive til flere. På enge og overdrev kan sjældne blomster igen få lov til at blomstre og bier, græshopper og sommerfugle stortrives. På den måde får man en langt mere mangfoldig natur.

Bliv medlem af lelauget
Det er en lille gruppe af le-entusiaster, der gerne vil starte et lelaug op i Fredericia, som står bag leslåningen på Volden. Det nye lelaug i Fredericia kalder sig ”Elbodalens lelaug”, og de skal være med til at pleje små naturskønne arealer i Fredericia til gavn for sjældne planter, fugle og insekter. Som medlem af et lelaug får du ikke kun gode naturoplevelser, men også god motion og kommer med i et hyggeligt fællesskab.

På onsdag den 5. juli er alle interesserede velkomne til at komme og deltage i leslåningen på Volden. Du må gerne tage din egen le med, men du kan også få lov til at låne en le. Det er gratis at deltage. Husk selv praktisk tøj og sko – gerne også arbejdshandsker.

Mødestedet er Jernbanegade, overfor Fredericia Museum.

Vil du vide mere om Elbodalens Lelaug, kan du læse mere på http://fredericia.dk/borger/trafik-vej-natur/mere-bedre-natur.

Du er også velkomment til at kontakte Annemette Bargum på annemette.bargum@fredericia.dk, hvis du har spørgsmål. Det er også hende, du skal kontakte, hvis du gerne vil være medlem af lelauget.

 

 

Feedback