Slå adgang med tegn til/fra

Stort nybyggeri sætter skub i Fredericias forvandling

Et stort byggeprojekt i Kanalbyen ved Lillebælt understreger Fredericias udvikling fra industriby til moderne og levende havneby.

Der er ingen tvivl om, at Fredericia rykker. Googles køb af grund til kommende datacenter, den midlertidige politiskole, Reumert-vindende Fredericia Teater og meget meget mere. Der er fart på forvandlingen af den historiske by, der nu er vokset til en moderne by, hvor vidensvirksomheder, nye boliger og et sundt kulturliv danner rammen. Og det er ikke kun gået op for fredericianerne. En af de største danske entreprenørvirksomheder, A. Enggaard, går nu i gang med at bygge både lejligheder og kontorhus i Sønder Voldgade Kvarteret i Fredericias nye bydel, Kanalbyen ved Lillebælt. Og det er formentlig kun begyndelsen.

”Vi ser et stort potentiale i provinsbyer som Fredericia lige nu, så vi er meget glade for muligheden for et stort projekt i Kanalbyen, hvor vi kan opføre nybyggeri i spektakulære rammer med vandet og bymidten som de nærmeste naboer, ” siger direktør Asger Enggaard.

FredericiaC, som står bag udviklingen af Kanalbyen, indgik i 2016 en samarbejdsaftale med totalentreprenøren A. Enggaard om 36.000 m2 byggeri i Sønder Voldgade Kvarteret. Nu er aftalepartnerne så klar til at præsentere detaljerne omkring de første 15.000 m2, som forventes at gå i gang i august 2017. Etapen rummer tre punkthuse, kaldet LANGEBRO, med i alt 57 lejligheder samt kontorbygningen Port House, som Enggaard bygger til ADP. Lejlighederne i den første etape af boligbebyggelserne er sat til at står klar til indflytning ultimo 2018. Både kontorbygningen og boligbebyggelserne, LANGEBRO og Bådhusene, er tegnet af SHL arkitekter.

Byliv og vækst
Kanalbyen ved Lillebælt, som ligger på et tidligere aflukket industriområde ved havnen i Fredericia, er gennem de sidste år blevet åbnet op og omdannet til et stemningsfuldt havneområde med god forbindelse til bymidten. Med startskuddet på Sønder Voldgade Kvarteret får byudviklingen en yderligere vitaminindsprøjtning af de helt store.

”A. Enggaards projekt er meget gennemtænkt, når det kommer til at skabe et dynamisk område ved havnen, som mange mennesker får glæde af. Kombinationen af boliger og kontorhus skaber liv, både i dagtimer og weekender og danner en levende forbindelse mellem havnen og midtbyen i Fredericia”, siger Carsten Koch, der er bestyrelsesformand i FredericiaC.

I Fredericia Kommune er der naturligvis også stor glæde over, at projektet nu kan gå i gang: ”Jeg er ikke i tvivl om, at vi nu står med et projekt, som vil understøtte den vækst, der er i gang i Fredericia. En vækst, som både vil betyde flere indbyggere i midtbyen og en fortsat udvikling af havnen som hjemsted for moderne boliger, arbejdspladser samt attraktioner, der kan tiltrække gæster fra et større opland, ” siger Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard.

Boliger
Opførelsen af den første, af de i alt to boligprojekter i Sønder Voldgade Kvarteret – Langebro - påbegyndes i sommeren 2017, men salget er allerede i gang. Så overvejer man at flytte på havnen og være blandt de første, der vælger udsigt og beliggenhed, skal man være hurtig. Det bliver noget helt særligt at bo i Sønder Voldgade Kvarteret; Her får man en helt unik beliggenhed, hvor maritim stemning med lystbåde, slæbested og Langebro kombineres med udsigten til Lillebælt. Samtidig er samhørigheden med byen og ikke mindst naturen tæt. I kvarteret finder man også en intim atmosfære i gadeniveau blandt de blot 6 etager høje huse.

Læs mere om Sønder Voldgade Kvarterets boliger

Kontorhus
Port House er et 8.062 kvm kontorhus, som bygges til havnevirksomheden ADP, der selv flytter ind i huset. Det bliver et moderne og fleksibelt flerbruger kontorhus, hvor der er mulighed for yderligere lejemål. Der vil bl.a. være fælles reception, kantine og mødelokaler. Alt sammen i maleriske omgivelser med udsigt til Lillebælt.

Fakta om Kanalbyen
Kanalbyen ved Lillebælt udvikles af FredericiaC, der er et partnerskab mellem Realdania By & Byg og Fredericia Kommune. Siden stiftelsen i 2008 har partnerskabet åbnet det tidligere industriområde op og skabt forbindelse mellem Fredericias bymidte og havnefronten samtidig med, at de første aftaler om moderne boliger er kommet til.

FAKTA om Sønder Voldgade Kvarteret

  • Erhvervsbyggeriets første etape er klar til indflytning 2018 – 2. Etape er klar til indflytning første halvår af 2020
  • Første etape indeholder tre punkthuse med 57 ejerlejligheder samt erhvervsbyggeriet ”Port House”, som A. Enggaard bygger til ADP. 
  • Enggaard begynder at bygge i Sønder Voldgade Kvarteret allerede fra august 2017.
  • Købsaftale er indgået indeholdende cirka 15.000 etagemeter, hvilket svarer til cirka 40 % af den helhedsplan for Sønder Voldgade Kvarteret, som A. Enggaard på sigt vil realisere.

FAKTA om boligerne I LANGEBRO

  • Opførelsen påbegyndes sommer 2017.
  • Forventet indflytning ultimo 2018.
  • Gennemtænkt planløsning, som udnytter lysindfaldet, der falder fra alle verdenshjørner.
  • Alle lejligheder har mindst en altan og hyggelige sidde nicher i udvalgte vinduer.
  • Indrettet efter nordisk stil og med kvalitetsmaterialer.
  • Bygningernes placering i det nye område skaber intime rum mellem husene.
  • Lejlighederne varierer i størrelse fra 92-175kvm.
  • Der er elevator og depotrum tilhørende hver lejlighed samt mulighed for tilkøb af parkeringsplads.