4. maj og frihedsuge i Fredericia

Du kan se hele programmet for frihedsugen her

Hvert år markeres Danmarks befrielse med et traditionsrigt arrangement den 4. maj om aftenen i Fredericia. Det sker også i år, men i år får fejringen af friheden en mere markant plads i arrangementet.

”Vi har i år valgt at indstifte en frihedspris for at holde fast i opmærksomheden om frihed som et grundvilkår og et fundament under al menneskelig velfærd og sameksistens. At Arlette har sagt ja til at lægge navn til prisen understøtter kun vores ønske yderligere”, siger viceborgmester og formand for 4. maj-komitéen, Ole Steen Hansen.

Det er Danske Bank, Fredericia Gymnasium, Fredericia Dagblad og Fredericia Kommune, der har indstiftet prisen, og den bliver uddelt første gang torsdag den 4. maj i forbindelse med 4. maj-arrangementet i Fredericia. Arlette Andersen deltager i overrækkelsen af prisen, som kommer til at forgå på Fredericia Rådhus.

Programmet for frihedsugen i Fredericia 2017

• Mandag den 1. maj kl. 19
    Fredericia Bibliotek får besøg af Hans-Jørgen Schanz, som har skrevet en Tænkepause om frihed. Ifølge Schanz er vi vilde med frihed: ytringsfrihed, valgfrihed, frihandel, friskoler og ikke mindst fri sex. Selv bilreklamer lover os frihed.
    Hans-Jørgen Schanz vil forsøge at sætte frihedsbegrebet på plads for os.
    Det er gratis at deltage, men nødvendigt at have billet.
  • Tirsdag den 2. maj kl. 16.30
    Bogcafe om Frihed og (u)retfærdighed
    Fredericia Bibliotek i Kultur & Oplevelse.
    Fri entre og ingen tilmelding
  • Torsdag den 4. maj kl. 10.30
    Åbning af Bunkermuseet. Museet er indrettet under jorden i en af de oprindeligt 70 bunkere, der var i Fredericia under besættelsen. Bunkermuseet er indrettet i en dobbeltbunker, hvor det ene rum er indrettet, som det så ud i 40’erne, og der vises originalfilm om luftbeskyttelse i 1940-45. I det andet rum vises udstillingen ‘Da Fredericia gik under jorden’.
  • Torsdag den 4. maj kl. 17.30 – 18.30
    Byvandring med temaet Fredericia Under Jorden(mere tekst fra Lars)
    Byvandringen starter ved Bymuseet og slutter ved Frihedsmonumentet
  • Torsdag den 4. maj kl. 18.30 – 21.00
    Det traditionelle 4. maj-arrangement ved Frihedsmonumentet ved Fredericia Banegård
    • Program 4. maj 2017
      Kl. 18.30      Fredericia Postorkester spiller
      Kl. 19.00     Fælles faneindmarch
      Velkomst
      Frihedsbudskabet bliver afspillet
      Der synges: ”En vinter lang og mørk og hård…”
      Mindetale ved bankdirektør Søren Andersen
      Navnene over de faldne i kampen for friheden 1940 – 45 læses op
      Der lægges kranse og buketter
      Mindehøjtideligheden afsluttes med sangen ”Altid Frejdig…”
      Fakkeltog ad Jernbanegade - Vesterbrogade - Norgesgade – Jyllandsgade til Fredericia Rådhus
      Fakkeltogets ankommer til Fredericia Rådhus
      Formanden for 4. maj komitéen Ole Steen Hansen byder velkommen
      4. maj-talen ved byrådsmedlem Pernelle Jensen
      Der synges: ”En lærke letted…”
      Prisoverrækkelse
      Borgmester Jacob Bjerregaard introducerer Arlette Andersens frihedspris og de tre nominerede
      3. prisen overrækkes af chefredaktør Marianne Husted, Fredericia Dagblad
      2. prisen overrækkes af rektor Poul Erik Madsen, Fredericia Gymnasium
      1. prisen overrækkes af borgmester Jacob Bjerregaard
      Katrine Lemmeke Madsen synger ”Hymn to Freedom"
      Arrangementet sluttes af med et let traktement ca. kl. 21.00

Der tages forbehold for ændringer i programmet, som vil blive opdateret løbende.