Demokrati og rettigheder i dans og musik

Unge fredericianske talenter underviser på europæisk ungdomstopmøde

Når 300 unge mennesker fra hele Europa skal gentænke unges deltagelse i demokrati og medborgerskab gennem lyd, ord og billeder til European Youth Consensus 2017 i Aarhus i næste måned, så vil de blandt andet blive undervist af 5 elever fra Kristinebjergskolen, Afdeling Havepladsvej.

European Youth Consensus 2017 er et europæisk netværksprojekt, som kulminerer i et stort topmøde for unge fra 14-17 år fra 11. – 15. september i Aarhus.

Som de eneste udenfor Aarhus er skolen nemlig blevet inviteret til at bidrage med undervisere til en workshop, der har fokus på drama, musik og sang. Afdeling Havepladsvej har de seneste tre år sat musicalgenren på skoleskemaet og arbejdet professionelt med talentudvikling i forbindelse med opsætningen af en årlig musical på skolen.

”Det er dejligt, at vores store arbejde med musicals har givet genlyd udenfor Fredericia. Det er en fjer i hatten, og samtidigt får vi mulighed for at netværke og samarbejde med nogle meget spændende mennesker”, siger tovholder og koordinator Michael Tøffner.

Konceptet for konferencens workshops er bygget op om en ung til ung-tilgang. Derfor er det også de fem elever fra Afdeling Havepladsvej og elever fra Bakkegårdsskolen i Trige, der selv skal undervise de 75 deltager, som er tilmeldt deres workshop. For at klæde de fem elever bedst muligt på, har Afdeling Havepladsvej lavet et samarbejde med en cubansk danser(navn) og Den Jyske Opera.

De forskellige workshops på ungdomskonferencen munder ud i en stor forestilling, som sætter fokus på demokrati og unges rettigheder med forskellige musikalske nedslag i historien. Bl.a. skal de fremfører ”Do you hear the people sing”. Det er en sang fra musicalen Les Misérables, der henviser til de borgerlige rettigheder.

Eleverne fra Afdeling Havepladsvej skal undervise i sang og dans, men hele forestillingen bliver bundet sammen af teater, dans og musik. Forestillingen bliver vist torsdag den 14. september på Center10 i Aarhus.

Fakta om EYC - European Youth Consensus 2017
I løbet af de fire dage, konferencen varer, vil unge fra hele Europa mødes og gennem kreative processer med billeder, lyd, ord og bevægelse bane nye veje for unges oplevelse af demokrati og rettigheder.

De unge delegerede kommer fra forskellige byer i Danmark og Europa og er alle medlemmer af lokale elevråd, ungdomsråd eller lignende demokratisk valgte organisationer.

 

Feedback