Diodon

Festuge i Fredericia

Programmet er klar, og igen i år kommer festugen til at fylde byen med oplevelser

Temaet for Trekantområdets Festuge er i år ”Se mig!”, og både voksne og børn får masser af muligheder for både at se og blive set i løbet af festugen, hvor der vil være masser af kulturoplevelser i alle syv kommuner i samarbejdet. Der er teater, musik, litteratur, kunst og meget mere – og som sædvanlig fylder arrangementerne i Fredericia godt i programmet.

I Fredericia kulminerer festugen med Kulturnatten fredag d. 31. august. Kulturnatten er Fredericias store kulturelle byfest med masser af ”Se mig”-oplevelser for både store og små.

”Det, der er anderledes i år i forhold til de tidligere år, er, at der er langt større fokus på gadeteater og kunst. Det er ikke noget, som fredericianerne ser så tit i gadebilledet, så jeg glæder mig til at se, hvordan de modtager det”, siger Kristian Lykkebo, kulturkonsulent i Fredericia Kommune.

Gadeteater i hele byen
I forbindelse med festugen 2018 bliver en ny international gadeteaterfestival med forestillinger i fem kommuner lanceret. Gader og pladser vil danne ramme om festlige, underholdende og tankevækkende forestillinger fra hele Europa. Det er gadeteater af højeste kvalitet for store og små, og der er fri entré til det hele. I Fredericia er der forestillinger på Rådhuspladsen, i Madsby Legepark, i Danmarksgade og i Kanalbyen - og ikke mindre end 10 forestillinger på tre dage.

ART ZONE på Rådhuspladsen
I Trekantområdets Festuge er der i hver af de syv kommuner udpeget en Art Zone, der er et særligt område, som i løbet af ugen vil danne rammen om en række meget forskellige kunstprojekter. I Fredericia er det Rådhuspladsen, der i dagene op til Kulturnatten vil byde på kunstoplevelser. Du har mulighed for at deltage i flere af dem. Kunstneren Iris Bakker laver f.eks. ’blind-portrætter’ af forbipasserende fredericianere, og projektet Borgertæppet inddrager en lang række mennesker i byen, når de laver et mangfoldighedsportræt af Fredericia. Sidst men ikke mindst den besynderlige skabning DIODON, der ligner en mellemting mellem en vandmand og en kuglefisk, som kommer til at danne ramme om anderledes kulturoplevelser. Det hele kulminerer på Kulturnatten, hvor man både kan opleve og selv være med.

For børn i alle aldre
Børnefamilierne vil også kunne finde mange spændende og sjove oplevelser i programmet. Udover gadeteater er der musik, dukketeater, workshops og meget mere, og hvis du skal have det hele med, bliver det en travl uge.

”Se mig”
Temaet for årets festuge er ”Se mig”. Alle har behov for at blive set. Men måske har vi lige så meget brug for at øve os i at se – rigtigt. Med årets tema opfordrer festugen folk til at kigge bag facaden og undersøge forholdet mellem individ og fællesskab. At se - lidt mindre på os selv og lidt mere på de andre. I Fredericia har temaet sat tydeligt præg på programmet: En dukketeaterforestilling om mobiltelefonforbrug, flere kunstprojekter og workshops, der beskæftiger sig med alternative portrætter - og så kommer en ægte YouTuber, der helt sikkert ved noget om ’se-mig’-kulturen, på besøg i Kulturnatten.

Hele programmet for Fredericia og resten af Trekantområdet kan du ses på www.trekantfest.dk. Du kan også følge med på både facebook og Instagram.

 

Feedback