”Hygiejne – vi arbejder på det”

I uge 38 bliver der igen slået et slag for hygiejnen

I forbindelse med den nationale hygiejneuge, der hvert år finder sted i uge 38, bliver der stillet en stand op på Rådhuspladsen, hvor du blandt andet kan få tjekket, hvor mange bakterier der er på hænder, mobiltelefon m.m.

Rådet for bedre hygiejne arrangerer hvert år en kampagneuge i uge 38, hvor der bliver sat fokus på de mange måder, hvor man kan gøre en indsats for bedre hygiejne. Temaet for hygiejneugen i år er ”Hygiejne – vi arbejder på det”, så i 2017 er der sat ekstra fokus arbejdspladsen, som omfatter alle arbejdspladser, skoler, plejecentre, når man er på farten og mange flere steder i hverdagen.

Det er 8. år i træk, at Fredericia Kommune står med en stand på Rådhuspladsen, hvor alle er velkommen til teste hvor godt man egentlig får vasket sine hænder, og få testet om din mobiltelefon er en mulig bakteriebombe.

Der er også mulighed for at udfylde en tipskupon med spørgsmål om hygiejne på standen, og være med i konkurrencen om sponsorerede gevinster fra blandt andet byens butikker.

Du kan møde ansatte på tværs af social- og sundhedsafdelingen og hjemmeplejens hygiejnesygeplejerske på Rådhuspladsen torsdag den 21. september fra kl. 10-16 og fredag den 22. september fra kl. 10-15.

Fakta
Hygiejneugen arrangeres af Rådet for bedre hygiejne, og formålet er at forbedre hygiejnen i hverdagen.

Rådet for bedre hygiejne blev dannet gennem Statens Serum Institut i 2008, da man i hele landet kunne se, at manglende hygiejne var og stadig er skyld i rigtig mange sygedage på arbejdsmarkedet. Det koster samfundet rigtigt mange milliarder årligt og giver forringet livskvalitet hos den enkelte borger.
Samtidigt blev resistente bakterier et stigende problem på grund af et øget antibiotikaforbrug. Derfor måtte der øget fokus på bedre hygiejne generelt i befolkningen, og rådet blev oprettet.

 

Feedback