Innovationscamp gør elever klogere på fremtiden

Tre dages intenst gruppearbejde med studerende giver ikke blot de ældste skoleelever i Fredericia Kommune en chance for at arbejde med iværksætteri og innovation – de får også et værdifuldt indblik i de forskellige muligheder for at videreuddanne sig

Tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge er der fuldt tryk på ude i Fredericia Idrætscenter. Ikke færre end 675 unge mennesker deltager nemlig i InnoCamp, der afholdes for ottende år i træk – og det er ny deltagerrekord.

Der er tale om 375 8.- og 10.-klasses-elever fra Fredericia Kommune, der blandes på kryds og tværs i mindre grupper med 300 unge fra de forskellige ungdomsuddannelser. I løbet af de 72 timer skal de i samarbejde udtænke kreative, anderledes og gerne skæve ideer på en af de fem udfordrende cases, som virksomhederne Frishop.dk, Electrolux, Trinity Hotel & Konferencecenter, Super Brugsen i Erritsø og Fredericia Kommune/Affald & Genbrug har leveret. Torsdag eftermiddag kåres den bedste og mest nytænkende ide.

En anden form for brobygning
Uanset alder har de unge mulighed for at finde deres indre opfinder frem, og alle ideer er velkomne. Desuden får deltagerne styrket deres samarbejdsevner og vil opleve, hvor vigtigt det er at gøre brug af hinandens egenskaber – både de faglige, kreative og sociale. Man lærer af hinanden og bliver bevidst om, at alle er gode til noget, og at alle kan bidrage med noget.

Hovedformålet med campen er imidlertid at skabe en utraditionel form for brobygning: Ved at tilbringe så mange timer i selskab med studerende får folkeskoleeleverne nemlig et kærkomment indblik i, hvilke faglige kompetencer man kan få på henholdsvis det almindelige gymnasium, handelsgymnasiet (IBC), det tekniske gymnasium (EUC), VUC og Social- og Sundhedsskolen. På ”tomandshånd” har eleverne rigtig god mulighed for at blive klogere på de forskellige ungdomsuddannelser, og det kan være en hjælp for dem, inden de om kort tid selv skal vælge deres videre uddannelse.

Feedback