Slut med gratis parkering

Fra mandag den 28. august skal du igen betale for at parkere i Fredericia

På grund af hærværk på og indbrud i alle betalingsautomaterne i Fredericia blev al betalingsparkering taget ud af drift den 28. juni i år og indtil sagen kunne blive behandlet politisk. Nu har Miljø- og Teknikudvalget besluttet på deres seneste møde at indføre betalingsparkeringen igen fra mandag den 28. august.

”Vi har kigget på, hvad andre kommuner som København, Aarhus og Aalborg gør, og ud fra deres erfaringer har vi besluttet at fjerne muligheden for at betale med mønter. Til gengæld vil det blive muligt at betale med MobilePay. Bilisterne skal selvfølgelig lige vænne sig til at betale for parkeringen igen, så vi har bedt vores p-vagter være lidt overbærende de første dage”, siger formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Christian Bro.

Teknik & Miljø havde listet fire modeller for betalingsparkering op, som udvalget skulle forholde sig til, og de valgte en model, hvor det bliver muligt at betale for parkering med både betalingskort, App’s og MobilePay. Fordelen ved denne model er, at risikoen for indbrud og hærværk bliver fjernet.

Da en meget stor del af betalingsparkeringen var ude af drift pga. disse indbrud og for at undgå indbrud i de resterende automater, blev alle 9 automater i byen dækket til. Det har betydet, at Fredericia Kommune er gået glip af ca. 500.000 kr. i parkeringsindtægter og refunderede månedskort.

Arbejdet med opdateringen af betalingsautomaterne er bestilt.  

 

Feedback