Slå adgang med tegn til/fra

Miljøvurdering af Dapsi International ApS (VVM)

Fredericia Kommune indledte den 4. juni 2024 miljøvurderingen af en udvidelse af Dapsi International ApS’ datacenter med igangsætningen af 1. offentlighedsfase, hvor alle med interesse i projektet opfordres til at stille spørgsmål og komme med idéer, kommentarer og forslag til hvad, der skal indgå i det videre arbejde med miljøvurderingen. 

Dapsi International ApS har opdaget, og bedt om, at få rettet en fejl i deres projektbeskrivelse i det notat, der blev offentliggjort i forbindelse med 1. offentlighedsfase.

I det nye reviderede notat er antallet af daglige medarbejdere ved et fuldt udbygget datacenter ændret fra 600 til 400 på side 7, afsnit 2.2.

Derfor gennemfører Fredericia Kommune en fornyet 1. offentlighedsfase, så alle har mulighed for at vurdere, om de nye oplysninger i sagen giver anledning til ændringer i de eventuelle bemærkninger, de har til projektet.

Fristen for bemærkninger er nu den 27. juni 2024.

Høringsmaterialet kan ses herunder.

1. offentlighedsfase - indkaldelse af idéer og forslag

Fredericia Kommune opfordrer borgere og andre interessenter til at komme med idéer og forslag til miljøvurderingen af Dapsi International ApS.

Kommentarer bedes indsendt til kommunen@fredericia.dk med henvisning til "Miljøvurdering Dapsi International" senest den 18. juni 2024.

Høringsmaterialet kan ses herunder:

Høringsbrev. Indkaldelse af idéer og forslag til miljøvurderingen af udvidelsen af et datacenter - Dapsi International

Ansøgning og Forslag til Afgrænsningsnotat - udvidelse af datacenter - Dapsi International

Om miljøvurdering af projekter

Projekter, der må antages at kunne påvirke miljøet væsentligt, kan kun realiseres på baggrund af en omfattende vurdering af konsekvenserne for miljøet. Vurderingen skal påvise, beskrive og vurdere projektets væsentlige direkte og indirekte virkning på:

  • Befolkningen og menneskers sundhed
  • Den biologiske mangfoldighed, med særlig vægt på arter og naturtyper, der er beskyttede
  • Jordarealer, jordbund, vand, luft og klima
  • Materielle goder, kulturarv og landskab samt
  • Samspillet mellem disse faktorer

Miljøvurderingen bygger på en miljøkonsekvensrapport som bygherre skal fremlægge.

Inden miljøkonsekvensrapporten bliver udarbejdet, indkaldes til ideer og forslag til miljøkonsekvensrapportens indhold (1. offentlighedsfase). Formålet er, at borgere, virksomheder og andre interessenter, der kan blive berørt af projektet, får mulighed for at stille spørgsmål og komme med input til miljøkonsekvensrapportens indhold. Det kan f.eks. være idéer til hvilke miljøpåvirkninger, der skal tillægges særlig vægt i vurderingen og forslag om alternativer til projektet.

I forlængelse af 1. offentlighedsfase fremsender Fredericia Kommune et Afgrænsningsnotat til bygherre, der redegør for kommunens forventninger til indholdet i miljøkonsekvensrapporten.

Miljøkonsekvensrapporten skal give en samlet beskrivelse af projektet og dets miljøkonsekvenser, som kan give grundlag for såvel en offentlig debat som myndighedernes endelige beslutning om, hvorvidt der kan gives tilladelse til projektet.
Når bygherre har udarbejdet og fremsendt miljøkonsekvensrapporten, bliver den gennemgået af Fredericia Kommune med henblik på at sikre, at den opfylder alle nødvendige krav.

Miljøkonsekvensrapporten vil, sammen med ansøgningen, eventuelle supplerende oplysninger fra bygherre og et Udkast til VVM-tilladelse og miljøgodkendelse, bliver offentligt fremlagt i 8 uger (2. offentlighedsfase). Her bliver der igen mulighed for at sende bemærkninger til Fredericia Kommune.

På baggrund af de indkomne bemærkninger og konklusionen af miljøvurderingen vil Fredericia Kommune afgøre, om der kan udstedes tilladelse til det ansøgte projekt.