Slå adgang med tegn til/fra

Skærbækhus bliver en del af Skærbæk Skole

Fra årsskiftet kan Skærbæks Skole se frem til at råde over mere plads, mens der i samarbejde med beboerforeningen arbejdes på at finde en god løsning for de aktiviteter der holder til i Skærbækhus, der er ejet af Fredericia Kommune.

Der er pres på kvadratmeterne på Fjordbakkeskolen afd. Skærbæk, men fra årsskiftet kan skolen se frem til at få yderligere plads.

Fra årsskiftet overtager skolen nemlig Skærbækhus, der ligger som en selvstændig bygning i forbindelse med skolen. Det har Teknisk Udvalg netop besluttet.

”Skolen har brug for den ekstra plads, der er i Skærbækhus, og derfor er det helt oplagt, at skolen nu får mulighed for at indrette Skærbækhus, så det kan bruges til både klubaktiviteter for de større børn og til de mindste børn i SFO’en. Det er den bedste og mest oplagte løsning for børnene,” siger John Nyborg, der er formand for Teknisk Udvalg og tilføjer:

”Beslutningen er truffet efter en god dialog med Skærbæk Beboerforening, som i dag bruger Skærbækhus til forskellige aktiviteter. Vi skal naturligvis samarbejde med beboerforeningen om at finde gode løsninger både på den korte og på den lange bane, så de kan fortsætte deres værdifulde arbejde i lokalsamfundet,” siger John Nyborg.

Samarbejde for langsigtet løsning

Jonna Heebøll, der er formand for Skærbækhus er ærgerlig over, at Skærbækhus efter så mange år som beboerhus ikke længere skal lægge hus til foreningens mange aktiviteter, men hun anerkender også skolens behov for ekstra plads.

”Det er da et dilemma, for selvfølgelig skal skolen have den plads, de har brug for. Men det har en stor betydning for fællesskabet og samhørigheden i Skærbæk, at vi har et samlingssted, så jeg håber, vi finder en god løsning,” siger Jonna formanden for Skærbækhus

Hun bakkes op af formanden for Skærbæk Beboerforening Aksel Gruelund Sørensen, der understreger, at det er vigtigt for Skærbæk, at der findes en holdbar løsning for beboerforeningen og dens aktiviteter, der siden 1994 har holdt til i Skærbækhus.

”Vi vil meget gerne indgå i et konkret samarbejde med Fredericia Kommune om at finde et nyt samlingssted i Skærbæk – både på den korte og lange bane. Vi vil foreslå, at arbejdet med den langsigtede løsning ses som et konkret element i strategien for udvikling af landsbyerne og lokalområderne i Fredericia Kommune,” siger Aksel Gruelund Sørensen og fortsætter:

”Helhedsplanen for Skærbæk har vist, at når vi arbejder sammen, kommune og borgere, kan vi finde de gode løsninger. Med en tidligere involvering af beboerforeningen omkring Skærbækhus havde vi måske kunnet undgå den situation vi står i nu,” siger han.