Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia Kommune ligger over landsgennemsnittet: 24,9% af ungdomsårgangen er netop startet på en erhvervsuddannelse

Fredericia Kommune har nået en vigtig milepæl inden for uddannelse. 24,9% af en ungdomsårgang i kommunen har nemlig valgt en erhvervsuddannelse.

Fredericia Kommune har nået en vigtig milepæl inden for uddannelse. 24,9% af en ungdomsårgang i kommunen har nemlig valgt en erhvervsuddannelse. Det betyder også, at Fredericia Kommune ligger over det nationale gennemsnit på 19,9 %.

Dermed er Fredericia Kommune meget tæt på at opfylde det nationale mål, som regeringen har sat for at sikre, at flere unge vælger en uddannelse, der matcher arbejdsmarkedets efterspørgsel og behov.

Målet er nået gennem en målrettet indsats, men opskriften på succes består ikke af én enkelt ingrediens. Det er mange forskellige initiativer, der tilsammen har resulteret i, at Fredericia har rykket sig op fra 22,2 procent i 2023 og op på 24,9 % i 2024.

Fredericia Kommune har en specifik EUD-strategi, der blandt andet betyder, at Ungdomsvejledningen prioriterer vejledning til alle unge på en årgang.

Derudover har Ungdomsvejledningen god erfaring med fælles uddannelsesforløb på tværs af folkeskolen og ungdomsuddannelserne, så eleverne får en oplevelse af, hvad de forskellige ungdomsuddannelser har at byde på.

Og så har der i tiden op til DM i Skills 2023, der blev afholdt i Fredericia, været planlagt en lang række aktiviteter for eleverne i grundskolen med fokus på de mange muligheder, en erhvervsuddannelse kan tilbyde – og det er netop disse elever, der tidligere på året skulle træffe deres videre uddannelsesvalg.