Slå adgang med tegn til/fra

Royal Run ’24 var en kæmpe folkefest: Tak til de frivillige – vi kunne ikke have gjort det uden jer

Måneders planlægning og mange detaljer gik op i en højere enhed mandag den 20. maj, da Hans Majestæt Kongen skød Royal Run ’24 i gang i den kongeligt anlagte fæstningsby Fredericia. Og nu lyder der en stor tak til en stor gruppe mennesker, der har ydet en helt særlig indsats

Den 20. maj klokken 10.20 ankom Hans Majestæt Kongen til Cirkelbroen på Øster Strand, hvor tusindvis af mennesker havde samlet sig for at tage imod Kongen og se løbet blive skudt i gang, inden Kongen stillede til start på One mile.

I løbet af dagen var de 13.490 deltagere rundt på de historiske ruter, hvor starten gik fra Kongens Port og til målstregen midt i Danmarks Port. Undervejs kunne deltagerne – afhængig af distancen – nyde det historiske voldanlæg, Nørre Port, Prinsens Port, de karakteristiske lige gader i midtbyen, udsigten over Lillebælt og den store opbakning fra tilskuere og beboere langs de tre Royal Run-ruter. Også Fredericias kultur- og idrætsliv var med til at for at løfte den særlige Royal Run-stemning.

Mere end 30 steder langs de tre ruter var der placeret underholdning, som 350 frivillige fra kultur- og idrætslivet stod for.

Der var alt fra musik, streetdance, håndboldkast, kampsportsshow, mavedans, en løbende statue, hjælpende hænder, stump, teaterperformance, vandsprøjt, speakere, danseopvisninger, historisk klædte medaljeuddelere, DJ i højden, gymnastik, kirkekor til gospelkor.

Og da den sidste deltager havde fået en medalje om halsen, fortsatte den frivillige indsats. Den gruppe af yderligere 350 frivillige omkring løbsafviklingen, der fra morgenstunden havde gjort klar til løbet, og som i løbet af dagen havde hjulpet deltagerne rundt på ruterne, fortsatte med at pakke Royal Run ’24 i Fredericia ned igen, så byen hurtigt kunne vende tilbage til sit vante jeg.

De frivillige gjorde stort indtryk
Den store frivillige indsats er ikke gået ubemærket hen.

”For mig var Royal Run ’24 i Fredericia en enormt rørende dag. Lige fra Kongens ankomst på Cirkelbroen til løbeturen rundt i vores smukke by. Men det der har gjort størst indtryk på mig er den enorme opbakning, der har været fra de frivillige. Så der skal lyde en stor tak for den flotte opbakning – vi kunne ikke have gjort det uden jer. Det betyder også, at Royal Run ’24 i Fredericia nu står som et solidt bevis på, at her I byen, kan vi i fællesskab løfte selv de største arrangementer,” siger borgmester i Fredericia Kommune Christian Bro.

Og han bakkes op af Peder Tind, der er formand for kommunens Kultur- og Idrætsudvalg:

”Royal Run ’24 var en historisk dag for Fredericia. Det var en stor oplevelse at løbe den smukke rute og opleve opbakningen og den særlige Royal Run-stemning overalt i byen. Der skal lyde en dybtfølt tak til alle deltagere, frivillige og samarbejdspartnere. Vi har i den grad fået sat Fredericia på landkortet, og vi har endnu en gang understreget, at Fredericia er en oplagt vært for store events og idrætsarrangementer,” siger Peder Tind.

Fakta:

Hans Majestæt Kongens tid på One mile: 8:47

Hurtigste tid på One mile: 5:39

Hurtigste tid på 5 km: 17:18 

Hurtigste tid på 10 km: 34:18

Teleselskabet 3 har ved hjælp af anonymiserede mobilitetsdata trukket fra deres landsdækkende 5G-netværk lavet et estimat af, hvor mange, der besøgte dette års Royal Run, som blev holdt i mandags i fem danske byer over hele landet, heriblandt Fredericia. Tallene fra Fredericia ser således ud:

Tidspunkt:        Besøgende:

10:00:00          20695

11:00:00          20984

12:00:00          21778

13:00:00          21661

14:00:00          20814

15:00:00          18717

16:00:00          15880