Slå adgang med tegn til/fra

Royal Run er lige om hjørnet: 700 frivillige gør sig klar til royal fest i Fredericia

Når 13.500 deltagere, tusindvis af tilskuere og Hans Majestæt Kongen kommer til Royal Run ’24 i Fredericia den 20. maj, så er der meget at glæde sig til. 700 frivillige fra Fredericias kultur- og idrætsliv har nemlig meldt sig til både at hjælpe med løbsafviklingen og til at sørge for kongelig underholdning langs de tre Royal Run-ruter.

Med mindre end en uge til Royal Run er de sidste forberedelser for alvor gået i gang. Byen bliver gjort klar og i weekenden begynder arbejdet med at gøre de tre Royal Run-ruter, der alle snor sig igennem den historiske fæstningsby, klar til løbet.

I de lokale kultur- og idrætsforeninger har opbakningen til Royal Run været imponerende stor. 700 frivillige er med til at sikre, at Royal Run bliver en uforglemmelig og helt unik oplevelse – både for deltagerne, tilskuere og Kongen.

”Jeg er simpelthen så stolt over, at vi her i Fredericia kan samle så mange engagerede frivillige, der i fællesskab er med til at skabe et helt unikt Royal Run. Det er fantastisk at opleve, hvordan vi sammen kan skabe en så stor begivenhed her i fæstningsbyen Fredericia. En kæmpe stor og dybtfølt tak skal lyde til alle 700 frivillige. Jeres indsats er uvurderlig, og I er med til at gøre Royal Run i Fredericia til noget helt særligt,” siger formanden for Fredericia Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg Peder Tind.

I år er der også rekord mange frivillige, der hjælper til med Royal Run på tværs af alle de 5 værtsbyer – knap 3000 frivillige hjælper på til på tværs af landet.

30 hotspots langs ruterne underholder

Opgaverne, som de frivillige hjælper med at løse, er mange. Der er dem, som sørger for, at ruterne er klar, så Kongen kan skyde Royal Run ’24 i gang klokken 10.45. Der er de frivillige langs ruterne, og dem der sørger for at guide trafik og parkering.

Når alle 13.500 deltagere bevæger sig ud på ruterne, så skal de glæde sig til en masse fest og farver. Langs de tre ruter er der nemlig planlagt mere end 30 forskellig slags underholdning. Her er det også frivillige fra kommunens kultur- og idrætsliv, der står klar til at underholde både deltagere og publikum, så alle kan tage hjem med oplevelsen at have været del af en stor festdag.

Deltagerne på de tre Royal Run-ruter kan blandt andet glæde sig til:

  • De uofficielle jyske mestre i skrammelrock Padlock Chain spiller livemusik på toppen af bakken op til Lillebælts Allé. Midt på bakken møder løberne nogle djævle, som skal hjælpe løberne op af bakken, der stiger med 10-14%.  På bakken er der også placeret en skulptur "Løberen", som er lavet af Depotgården i Fredericia.
  • Spillere fra FC Fredericias 1. divisionshold og ungdomshold står klar til at klappe løberne op af Volden og hvis nogen løbere får brug for en hjælpende hånd til at klare bakken op til Volden, er spillerne også klar til at hjælpe med det
  • Løb igennem håndboldespalieren på 6. Julivej hvor Fredericias ligaherrer og EGIF/TSIF´s ungdomsafdelinger står klar.
  • Oplev trommehvirvler og stomp i Nørre Port, når 6. Juligarden og Den kreative Skole underholder.
  • Se kampsportsshow med AK Heros og Fredericia Judo & Ju-Jutsu Klub på badebroen ved Hyby Strand.
  • Gymnaster fra Kvindelig Idrætsforening i Fredericia danser og laver gymnastik på altanerne ud mod 6. Julivej.
  • Oplev Naturpark Lillebælt ved Naturcenter Lundingsvej. Prøv waders, find rejer og andet liv i Lillebælt. Prøv den maritime legeplads, hvor du kan møde marsvin og klatre i ruser.

Det er ikke kun ude på ruterne at deltagere og publikum bliver mødt af den royale fest. Allerede ved ankomsten til Fredericia kan de mange deltagere og tilskuere begynder festen. Frivillige står klar ved Fredericia Banegård og ved de forskellige Royal Run-parkeringsområder, hvor de guider folk mod startområdet.

Det kan du opleve til Royal Run i Fredericia

Se hele underholdningsprogrammet for Royal Run ’24 i Fredericia her!

Se hvor der er placeret underholdnings-hotspots på de tre Royal Run-ruter:

One milen

5 km

10 km