Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia går tilbage i erhvervsmåling

På trods af en samlet tilbagegang i DIs undersøgelse af erhvervsvenlighed, så er der også fremgang at spore

Fredericia Kommune er det seneste år gået tilbage i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Fredericia Kommune er rykket fra en 33. plads til en 49. plads.

”Det er klart utilfredsstillende, at vi på den måde har bevæget os i en forkert retning, og vi er selvfølgelig ikke tilfredse med en placering som 49 i DIs undersøgelse. Der er ikke andet at gøre end at smøge ærmerne op og genbesøge erhvervsindsatsen. Vi har som alle kommuner en udfordring med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det er en opgave, vi er opmærksomme på og tager ansvar ved blandt den virksomhedsalliance, som vi lige har nedsat. Den skal være med til at sætte turbo på aktiveringen af arbejdskraften”, siger Christian Bro.

Et af de områder, som Fredericia er gået frem på er sagsbehandlingen.

”Niveauet for byggesagsbehandling i undersøgelsen kommer ikke bag på hverken kommunen eller håndværkerforeningen, da det er behandlingstider fra 2023. Vi følger heldigvis den plan, der er lagt, og Fredericia Kommune har prioriteret området ved at ansætte flere medarbejdere. Dermed er sagsbehandlingstiderne blevet nedbragt, så vi i 2024 ligger med væsentligt kortere sagsbehandlingstider. Det er et vigtig parameter for en forening som vores”, siger formanden for Håndværkerforeningen Jesper Bjerrisgaard.

Til gengæld er tilfredsheden med dialogen mellem erhvervslivet og kommunens politikere og embedsmænd gået tilbage i undersøgelsen.

”Dialogen mellem virksomheder og kommuner er alfa og omega, når der skal skabes de bedst mulige forhold for det lokale erhvervsliv. Kommunen er allerede op rette vej, men det er vigtig at fortsætte de gode takter, så vi i fællesskab kan skabe nogle gode løsninger i fremtiden”, siger Claus Rasmussen, bestyrelsesmedlem i DI Trekantområdet.

Igen i år er svarprocenten meget lav. Kun 79 virksomheder under Dansk Industri valgt at deltage i undersøgelsen.   

”Vi har gjort en kæmpe stykke arbejde for at få svarprocenten op, så det er selvfølgelig skuffende, at så få virksomheder har deltaget i undersøgelsen. Det gør undersøgelsen usikker, så der har vi fortsat et fælles ansvar for at få svarprocenten op. Selvom undersøgelsen er usikker, så giver den os et fint pejlemærke for, hvor vi skal sætte ind, for at blive en endnu mere erhvervsvenlig kommune”, siger Kristian Bendix Drejer, erhvervsdirektør Business Fredericia.