Ernæringsassistentelev

Der er ingen undertekster på videoen. Videoen tilhører Syddansk Erhvervsskole.

 

Om din uddannelse
​Dit arbejde som ernæringsassistent vil bestå i at tilberede og anrette de gode hverdagsretter til børn, unge, voksne og ældre i forskellige institutioner, fx børnehaver, plejehjem, hospitaler, kantiner og skoler.

Du lærer en masse om ernæring og sundt og velsmagende mad. Uddannelsen er rettet mod den praktiske hverdag i et køkken, og arbejdet med tilberedning af mad i et storkøkken kræver en særlig viden om køkkenteknik og produktionsformer. Som ernæringsassistent lærer du hvordan man tilrettelægger produktionsgangen, opbevarer fødevarer og hvordan man anvender de mange køkkenmaskiner.
 
Dit job vil bl.a. bestå i at planlægge eget arbejde, men du skal også kunne varetage planlægningsopgaver for en hel gruppe.
 
Uddannelsen er bygget op således at du som elev skiftevis er på skole og i oplæring. I oplæringen lærer du den daglige rytme i et professionelt køkken at kende og opnår en vis rutine i de forskellige arbejdsfunktioner. På skolen lærer du den teoretiske viden og du vil bl.a. modtage undervisning i fagene ernæringslære, kostlære, diætetik, sensorisk fødevarelære, produktionshygiejne og kvalitetssikring.

Under ledige stillinger kan du se om vi søger elever.
Du kan tilmelde dig en jobagent og få automatisk besked, når der lægges jobopslag ud
Klik her for at tilmelde dig jobagenten