På Madsbyhus er der mange muligheder for at folde sig ud. Du kan nyde det gode vejr i en stille stund på terrassen eller i gårdhaven, en gåtur til Madsby Legepark eller mærke livet igennem gymnastik og sang.
Du kan hygge dig med musik og et ugeblad, måske med en blød kat i skødet. Du kan også køre en tur på vores duocykel sammen med en medarbejder eller dine pårørende, og du kan nyde vores skønne have.
På Madsbyhus kommer der aktivitetsmedarbejder på besøg tre gange om ugen og sætter gang i forskellige aktiviteter.
Derudover kommer vores søde besøgshunde også forbi.
Vi har spirer som kommer hver aften, og om formiddagen i weekenden. Spirerne hjælper i køkkenet, med borddækning, opvask, lægge tøj sammen, være sammen med beboerne og andre opgaver.
Pårørende
Vi forsøger at have en god og tæt dialog med de pårørende, bl.a. fordi de kan være kilden til information, der kan danne grundlag for den ønskede omsorg og pleje.
Gode venner og pårørende er en vigtig del af livet, også når du bor på plejehjem. Personalet kan aldrig erstatte venner og familie.
Vi håber, at dine pårørende vil være med til at sørge for, at dit liv fortsat ligner det, du havde før flytningen til Madsbyhus. Derfor er også de pårørende velkomne til at være en del af hverdagslivet på Madsbyhus og deltage i arrangementer og aktiviteter.
Ofte oplever vi, at beboere kan have brug for hjælp fra deres pårørende til at løse forskellige opgaver f.eks. indflytning, tømme postkasse, bestille tid ved frisør og administrere økonomi.
Medarbejdere
Personalet på Madsbyhus består af social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, pædagoger, aktivitetsmedarbejdere, sygeplejersker, en plejehjemsleder og elever. Medarbejderne har en stor viden om demens, og det faste plejepersonale har alle en uddannelse i demens. Vi har 3 videnspersoner ansat, 1 i dagvagt og 2 i aftenvagt.
Personalet har fokus på genkendelighed og erindring, og ønsker at skabe en god hverdag for beboeren fyldt med værdighed og respekt. Arbejdsdagen foregår i høj grad i levebomiljøet, hvor vi har fokus på den enkelte beboers behov i dagligdagen. Beboerne deltager i hverdagslivet og hjælper med de praktiske gøremål, de kan, f.eks. madlavning, borddækning, lægge vasketøj sammen osv.
Vi tager udgangspunkt i beboernes ressourcer og det, de kan selv frem for at koncentrere os om deres svagheder.
Vi tager udgangspunkt i din livhistorie
Personalet tager i deres arbejde så vidt muligt udgangspunkt i den enkelte beboers behov og livshistorie, for at styrke deres livskvalitet og personlighed og sikre deres selvbestemmelse længst muligt.
Det handler også om, at beboerne har indflydelse på deres eget liv og kan få det hverdagsliv, de ønsker. Livshistorien er et godt arbejdsredskab for personalet til at forstå beboere, og en god indgangsvinkel til at skabe en god dag.
Når vi har viden om eksempelvis væsentlige begivenheder, opvækst, arbejdsliv, hobby, vaner osv. kan vi, som personale, give beboeren en mere meningsfyldt og tryg hverdag. Da beboeren kan have svært ved selv at give os denne viden, gør vi også meget ud af samarbejdet med pårørende.