På Øster Elkjær kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Vi har ansat en aktivitetsmedarbejder, som f.eks. arrangerer bowling, banko, højtlæsning, sang, læsegruppe, cykel/gåture osv.
Vi holder også gudstjeneste, og ind imellem får vi besøg af børn fra dagplejen og De små demensvenner. Du har også mulighed for at bruge fitnessrummet og sanserummet.
Fra tid til anden kan du komme med på udflugter, eksempelvis en tur til stranden eller skoven. Vi fejrer også de traditionelle højtider, bl.a. arrangerer vi julemarked, og om sommeren holder vi grillaftener.
Vi accepterer også din og de andres beboeres lyst til stille og hyggelige stunder i lejligheden, hos naboen, i fællesrummet, på gangen, i haven og på terrassen.
Medarbejere
Personalet på Øster Elkjær består ca. 55 medarbejdere inden for pleje, sygepleje og service. Herudover er der ansat aktivitetsmedarbejdere og ernæringsassistenter.
Du kan også møde elever på forskellige niveauer, og medarbejdere i flex- og skånejob. Alle medarbejdere er veluddannet, og vi lægger vægt på en værdig behandling af mennesker med behov for pleje og omsorg. Ved værdig forstår vi respekten for det enkelte menneske, nærvær og tryghed i dagligdagen, hensyntagen til de individuelle behov, god pleje og omsorg.
Personalet på Lærkereden er uddannet til at give omsorg overfor borgere med demens. Vi fokuserer på mulighederne i stedet for begrænsningerne. Det gælder både i forhold til beboernes ressourcer og ønsker og i personalets arbejde.
De ansatte har mulighed for faglig udvikling, og der er plads til medarbejdernes kreativitet i forhold til at løse plejeopgaverne på den bedst mulige måde for beboerne.
Arbejdsdagen foregår i høj grad i leve-bo-miljøet, hvor borgerne deltager i hverdagslivet i det omfang, de kan. På demensafdelingen Lærkereden arbejder vi meget ud fra beboernes livshistorier, som er fundamentet for vores pleje og omsorg.
"En god dag ved egen kraft"
"En god dag ved egen kraft" betyder, at vi fokuserer på beboernes ressourcer, og det de kan selv frem for at koncentrere os om deres svagheder. Det handler om at styrke livskvalitet trods svækkelse.
VI finder i dialog med beboerne ud af, hvad der er en god dag for dem, og hvilke kræfter de skal træne for at skabe en god dag ved egen kraft. Altså hvad vil beboeren gerne kunne ved egen kraft for at skabe en god dag.
Livshistorie og snoezelen
På Lærkereden er der demensfagligt personale, som arbejder med erindring og genkendelse. For at skabe tryghed bruger vi beboernes livshistorier som grundlag i den daglige pleje.
Dialog med pårørende er særdeles vigtigt, da pårørende kan være med til at udfylde livshistorien f.eks. væsentlige begivenheder, opvækst, arbejdsliv, hobby, vaner osv. En udfyldt livshistorie gør, at vi kan give beboeren en mere meningsfyldt og tryg hverdag.
Viden om en beboers livshistorie er også fundamentet for brug af Snoezelen. Snoezelen er en metode, der giver vores demensramte borgere nogle oplevelser, og vores medarbejdere nogle redskaber, som giver en bedre hverdag for alle. Vi bruger specielt indrettede rum til enten at sortere i eller forstærke sanseindtryk ved brug af lys, lyd og billeder.
Gennem påvirkning af den demensramtes sanser i snoezelrummet kan vi bl.a. dæmpe udadreagerende adfærd, arbejde med reminiscens og få muligheden for at møde mennesket bag demensen.